STRAVIČNE SLIKE IZ TURSKE Auta smrskana do neprepoznatljivosti, spasioci iznose tela! Za sada 11 MRTVIH i 57 povređenih (VIDEO)
Foto: X/mk_mahmutkar

STRAVIČNE SLIKE IZ TURSKE Auta smrskana do neprepoznatljivosti, spasioci iznose tela! Za sada 11 MRTVIH i 57 povređenih (VIDEO)

Planeta -

Katastrofalna saobraćajna nesreća se dogodila u Turskoj, a lokalni mediji su objavili da je 11 ljudi poginulo, a više od 57 je povređeno u lančanom sudaru na severozapadu zemlje.

U lančanom udesu je učestvovalo sedam vozila, uključujući tri autobusa i kamion na autoputu Severna Marmara u blizini naselja Dagdibi u provinciji Sakarija.

Prednji delovi autobusa su gotovo smrskani, a spasilačke ekipe iznose tela nastradalih. Automobili su totalno uništeni. Veliki broj policajaca, vatrogasaca i medicinskih tehničara je na terenu.

Uzrok nesreće još nije poznat, navode turski mediji. Saopšteno je da je oblast prekrivena jakom maglom i da je vidljivost izuzetno slaba, a putevi gotovo neprohodni. Guverner Sakarije Jašar Karadeniz izjavio je lokalnim medijima da je 57 osoba povređeno i prebačeno u bolnicu, a da je sedam u teškom stanju.

"Prema prvim nalazima, najveći broj smrtnih ishoda u nesreći prouzrokovao je treći autobus koji je udario putnike koji su izašli iz vozila. Policija je na licu mesta i u toku je uviđaj", naveo je Karadeniz.

(Kurir.rs/Preneo. A.N.)

Bonus video:

00:20

UDES NA PANČEVAČKOM PUTU: 4 osobe povređene u sudaru kamiona i autobusa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track