Skandal u Rusiji: Ne reklamirajte gej našoj deci

Dugine boje na pakovanju mleka

Skandal u Rusiji: Ne reklamirajte gej našoj deci

Planeta -
To je međunardni simbol homoseksualnog pokreta. Smatramo da je to otvorena propaganda poroka, rekao lider peterburškog antigej odeljenja

MOSKVA - Odeljenje nevladine organizacija Narodni sabor u Sankt Peterburgu uputilo je danas zahtev Generalnom tužilaštvu da proveri da li je kompanija "Vim-Bil-Dan", koja je vlasnik brenda "Veseli mlekar", stavljanjem duge na pakovanje kefira i mleka prekršila zakon o zabrani propagande homoseksualizma među maloletnicima."To je međunardni simbol homoseksualnog pokreta. Smatramo da je to otvorena propaganda poroka", rekao je lider peterburškog odeljenja te organizacije Anatolij Artjuh.

Gradske vlasti Sankt Peterburga su u februaru usvojile zakon kojim je proglašeno nelegalnim širiti propagandu homoseksualizma i pedofilije među maloletnicima, za šta je zaprećena novčana kazna do 500.000 rubalja (oko 16.000 dolara).

Prema rečima Artjuha, do odluke tužilaštva Narodni sabor namerava da organizuje proteste, apelujući na stankovnike Sankt Peterburga da ne kupuju mlečne proizvode marke "Veseli mlekar". Artjuh je dodao da nije tajna da kompanija "Vim-Bil-Dan“ pripada kompaniji PepsiCo i da se može smatrati da je organizovanje takve propagande "njihova zavera“.

Pokret Narodni sabor ranije je, zajedno sa još nekim peterburškim aktivistima, tužilo Madonu tražeći da nju i organizatore njenog nedavnog koncerta u Sankt Peterburgu kazni sa 333 miliona rubalja zbog propagande homoseksualizma i uvredu osećanja vernika.

http://www.youtube.com/watch?v=W1vSSe-YwC4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track