KRVNIKE STIGLA JEZIVA SUDBINA: Otac bacio decu sa 15. sprata zbog devojke, mališanima nije bilo spasa, a onda je usledila KAZNA
Foto: Foto: Printscreen

KRVNIKE STIGLA JEZIVA SUDBINA: Otac bacio decu sa 15. sprata zbog devojke, mališanima nije bilo spasa, a onda je usledila KAZNA

Planeta -

Vlasti Kine pogubile su par, osuđen na smrtnu kaznu, zbog ubistva dvoje maloletne dece koje su bacili sa 15. sprata višespratnice, javlja CNN i navodi da studija iz 2020. godine pokazuje da 68 odsto Kineza podržava smrtnu kaznu.

Muškarac i njegova partnerka osuđeni su u decembru 2021. godine na smrtnu kaznu zbog ubistva njegovo dvoje dece iz prvog braka na posebno surov način.

Kineski vrhovni sud izrekao je najtežu kaznu Čang Bou i njegovoj devojci Je Čengčen jer su u novembru 2020. godine iz stana na 15. spratu kroz prozor bacili dvogodišnju devojčicu i jednogodišnjeg dečaka.

Zločin ovog para je stavio pred ozbiljan izazov granice zakonskog i moralnog dna, a njihov kriminalni motiv je bio posebno odvratan i surov, navodi se u obrazloženju suda, prenosi agencija Hsinhua.

Vest o pogubljenju para privukla je stotine miliona Kineza na društvenu mrežu "Weibo", a više od 30.000 "lajkova" dobili su komentari sa sadržinom da su zaslužili takvu kaznu.

Studija objavljena 2020. godine pokazuje da 68 odsto građana Kine podržavaju smrtnu kaznu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track