PUTIN: Ako želimo da opstanemo, ruske porodice moraju da imaju najmanje dvoje dece
Foto: AP Alexander Zemlianichenko

PUTIN: Ako želimo da opstanemo, ruske porodice moraju da imaju najmanje dvoje dece

Planeta -

Ruske porodice moraju da imaju najmanje dvoje dece radi etničkog opstanka nacije, a troje ili više ako se želi razvoj i napredak, rekao je danas predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Obraćajući se zaposlenima u fabrici tenkova u regionu Urala Putin je rekao da je dvoje dece po porodici minimalan broj ako narod Rusije želi da sačuva svoj identitet, javlja Rojters.

„Ako želimo da opstanemo kao etnička grupa – ili kao etničke grupe koje naseljavaju Rusiju – porodice moraju da imaju najmanje dvoje dece“, rekao je Putin.

Kada bi svaka porodica imala samo jedno dete, stanovništvo bi se smanjilo, dodao je.

„A da biste se širili i razvijali, potrebno je najmanje troje dece“, naglasio je ruski šef države,

Rusija je pretrpela teške, ali još neobjavljene žrtve od početka rata u Ukrajini pre skoro dve godine, a stotine hiljada ljudi pobeglo je iz zemlje, protiveći se sukobu ili zbog straha da će biti pozvani u borbu, navodi Rojters.

Putin se, podseća britanska agencija, izjašnjava kao pristalica „tradicionalnih vrednosti“ zasnovanih na porodici, naciji i pravoslavnoj veri.

Kurir.rs/Rojters

Bonus video:

04:25

PUTIN ĆE SAMO KUKATI! Analitičari o intervjuu Takera Karlsona: Bio bi šmeker da ga je pitao za BOMBARDOVANJE DECE U MARIJUPOLJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track