RUSKE NUKLEARNE PODMORNICE U BARENCOVOM MORU UVEŽBAVALE PROTIVPODMORNIČKU BORBU: Manevri pod vodom na dubini od 100 metara!
Foto: Screenshot

vežba prikrivenog praćenja

RUSKE NUKLEARNE PODMORNICE U BARENCOVOM MORU UVEŽBAVALE PROTIVPODMORNIČKU BORBU: Manevri pod vodom na dubini od 100 metara!

Planeta -

Pres služba Severne flote Ruske mornarice saopštila je da su nuklearne podmornice te flote u Barencovom moru izveli vežbe borbe pod vodom na dubini od 100 metara.

Osim borbe izvedena je i vežba prikrivenog praćenja neprijateljske podmornice, traganje za protivničkom podmornicom, ometanje i manvar izbegavanja torpeda.

Za sada nije navedeno koji tipovi podmornica su izveli vežbe, ali se ne isključuje da je glavnina podmornica bila novije proizvodnje napadne klase Jasen i strateške nuklearne podmornice klase Borej.

“Nuklearne podmornice Severne flote izvele su podvodni duel. Manevri su se odvijali na dubinama od preko 100 metara bez stvarne upotrebe pomorskog naoružanja. Glavni zadatak je bio uvežbavanje taktike pri kontaktu sa podvodnim neprijateljem”, navodi se u izveštaju.

Napominje se da su tokom vežbi podmorničari uvežbavali tajno praćenje lažnog neprijatelja, elemente borbenog manevrisanja sa izlaskom na položaj za napad.

„Tokom izlaska na more posade raketnih krstarica na nuklearni pogon izvele su niz brodskih vežbi i obuke u okviru kursa borbene obuke podmornica. U pojedinim fazama vežbe, podmorničari su imali interakciju sa posadama Il-38 protivpodmorničkih letelica mešovitog vazduhoplovnog korpusa Severne flote“, zaključila je služba za štampu.

Kurir.rs / TV Front

Bonus video:

03:49

ZAŠTO IM BRITANIJA ŠALJE PODMORNICE SA NUKLEARNIM BOJEVOM GLAVOM? Stručnjaci za Kurir TV: Videćemo kako će Palestina ODGOVORITI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track