PONOVO ĆE "LETETI GLAVE" U UKRAJINSKOJ VOJSCI: Sirski najavio da će smeniti pojedine komandante
Foto: Volodymyr Tarasov / Zuma Press / Profimedia

PONOVO ĆE "LETETI GLAVE" U UKRAJINSKOJ VOJSCI: Sirski najavio da će smeniti pojedine komandante

Planeta -

General Aleksandar Sirski rekao je da je posle tri dana rada postalo jasno zašto neke brigade uspevaju da odupru ruske napade, a druge ne.

Do toga dolazi nakon što je Ukrajina povukla svoje trupe iz Avdejevke - ključnog istočnog grada koji je opkoljen od strane ruskih snaga.

Predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je odluka doneta da bi se spasli životi.

Avdejevka je mesecima zahvaćena žestokim borbama i grad je na bojnom polju od 2014. godine, kada su borci uz podršku Rusije zauzeli velike delove istočnih regiona Donjecka i Luganska.

General Sirski je rekao da će promeniti one komandante čija naređenja i radnje ugrožavaju živote njihovih trupa.

On je na Telegramu napisao: "Pre svega, to zavisi od komandanta brigade, njegovog stepena obučenosti, iskustva, sposobnosti donošenja adekvatnih i izbalansiranih odluka i razumevanja pune odgovornosti za izvršavanje postavljenih zadataka i za život i zdravlje ljudi i njegovih potčinjenih."

"Nesumnjivo, veliku ulogu igra stepen obučenosti i koordinacije štaba brigade, preko kojeg komandant vrši svoja ovlašćenja. Zbog toga sam poslao grupe specijalista u pojedine brigade gde postoje problemi u pripremi štaba za prenošenje iskustva i pružanje pomoći", objavio je Sirski.

Kurir.rs/BBC/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track