JEDAN OD NAJMLAĐIH MULTIMILIONERA: Nećak Riši Sunaka dobio na poklon akcije vredne čak 22 miliona funti, a star je samo PAR MESECI
Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

poklon

JEDAN OD NAJMLAĐIH MULTIMILIONERA: Nećak Riši Sunaka dobio na poklon akcije vredne čak 22 miliona funti, a star je samo PAR MESECI

Planeta -

Nećak Riši Sunaka postao je jedan od najmlađih multimilionera na svetu sa samo četiri meseca.

Mališanu je njegov deda Narajana Murti, koji je tast gospodina Sunaka, poklonio akcije vredne 22 miliona funti u njegovoj unosnoj IT kompaniji.

Rođena u novembru 2023. godine, beba Ekagrah je sin Murtijevog sina Rohana i njegove supruge Aparne Krišnan koja se sada pridružuje ekskluzivnoj listi beba koje su multimilioneri.

Ekagrah, što na sanskritu znači nepokolebljiv i odlučan, je Murtijevo treće unuče. Njihova ćerka Akshata se udala za gospodina Sunaka 2009. godine i sa njim ima dvoje dece, Krišnu i Anušku.

Nije poznato da li su dve ćerke gospodina Sunaka takođe dobile milione funti akcija od strane njihovog bogatog dede u njegovoj IT kompaniji Infosis, koja vredi blizu 80 milijardi funti.

Ali njihova majka Akshata je već imala koristi od velikodušnosti gospodina Murthija kao vlasnik nešto više od 1 procenta akcija u Infosis-u, vrednih oko 500 miliona funti, što joj je prošle godine donelo 13,5 miliona funti prihoda od dividende.

Njen mlađi brat Rohan poseduje više od 600 miliona funti vrednih akcija u Infosis-u, dok je njena majka Sudha takođe značajan akcionar, što Murtijeve čini jednom od najbogatijih i najmoćnijih porodica u Indiji.

Vest o raskošnom poklonu datom bebi dodatno će doprineti tvrdnjama da gospodin Sunak nije u kontaktu sa običnim ljudima zbog porodičnog i ličnog bogatstva. Pored bogatstva koje uživaju njegovi tazbini, on je i sam po sebi multimilioner nakon uspešne karijere u finansijama pre nego što je ušao u politiku.

Par takođe ima četiri kuće širom Velike Britanije i u Kaliforniji, vredne 15 miliona funti, uključujući vilu iz 19. veka u Severnom Jorkširu i penthaus na obali okeana u Santa Moniki.

Ali uprkos izvanrednom poklonu gospodina Murthija njegovom unuku, Ekagrah nije jedini koji je imao koristi od velikodušnosti bogatih rođaka.

(Kurir.rs/ Daily Mail/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja