RAKETA STRAŠNIJA OD „KINŽALA“: Rusija koristila najnovijI projektil za uništenje termoelektrane u Kijevskoj oblasti (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

RAKETA STRAŠNIJA OD „KINŽALA“: Rusija koristila najnovijI projektil za uništenje termoelektrane u Kijevskoj oblasti (VIDEO)

Planeta -

Rusko vazduhoplovstvo koristilo je H-69, čiji je udar omogućio potpuno uništenje najmoćnije elektrane u Kijevskoj oblasti, naveo je Defens Ekspres.

Domet lansiranja rakete bio je oko 400 km, što je više od procenjenog dometa H-69 od 300 km, kao modifikacije H-59MK2.

H-69 je podzvučna krstareća raketa za borbene avione. Glavna karakteristika je sposobnost letenja na ultra-niskim visinama od 20 m, što je niže nego što može da uradi H-101.

Efektivni udar na Tripoljsku termoelektranu ukazuje na mogućnost prodiranja projektila kroz očigledno osiromašenu PVO.

Lansiranjem iz taktičkih aviona briše se karakterističan znak raketnih napada velikih razmera, kada se unapred beleži poletanje strateških bombardera Tu-95MS i presretača MiG-31K.

Domet od 400 km omogućuje da pogodite mnoge ukrajinske ciljeve iz borbenih aviona koji mogu da dolete do granice na 50-70 km.

Mapa prikazuje opcije za područja lansiranja. Ako ih ruske Vazdušno-kosmičke snage lansiraju iz Belorusije, onda će cela Ukrajina biti uključena u pogođeno područje, osim Zakarpatske oblasti.

Kurir.rs/Rvvoenkor/Defens Ekspres/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja