UMRO ČOVEK KOJI SE ZAPALIO TOKOM TRAMPOVOG SUĐENJA: Maks Azraelo podlegao STRAVIČNIM povredama
Foto: Printscreen

užas

UMRO ČOVEK KOJI SE ZAPALIO TOKOM TRAMPOVOG SUĐENJA: Maks Azraelo podlegao STRAVIČNIM povredama

Planeta -

Maks Azarelo preminuo je u petak uveče nekoliko sati nakon što se spalio u parku na Menhetnu preko puta sudnice gde se sudi bivšem predsedniku Donaldu Trampu, saopštila je policija.

37-godišnji muškarac sa Floride podlegao je teškim opekotinama koje je zadobio nakon mučnog samospaljivanja u parku Kolekt Pond.

Trenutak pre nego što se polio benzinom i zapalio, Azarelo je bacio gomilu brošura u vazduh, koje su sadržale linkove do Sabstak njuzletera, navodno autorskog dela samozapaljenog nazvanog "The Ponzi Papers".

Na vrhu sajta nalazi se članak sa naslovom "Zapalio sam se ispred suda u kom sude Trampu", praćen konfuznim manifestom punim teorija zavere o svemu, od kriptovaluta i holivudskih glumaca do kovida i bivšeg predsednika SAD Bila Klintona.

Azraelo je otputovao u Njujork sa Floride poslednjih dana bez znanja njegove porodice i protestovao je ispred zgrade suda.

"Ovaj ekstremni čin protesta ima za cilj da skrene pažnju na hitno i važno otkriće: mi smo žrtve totalitarne prevare, a naša vlastita vlada (zajedno sa mnogim njihovim saveznicima) upravo će nas pogoditi apokaliptičnim fašističkim svetskim udarom. "

Azarelo je napisao deo neurednog manifesta na stranici Sabstek.

Nakon samospaljivanja, policajci su preplavili područje jer je hitna pomoć bila blizu i on je u kritičnom stanju prebačen u bolničku jedinicu za opekotine. Ali on je preminuo oko 22:30, rekli su iz policije i izvora.

Azarelo je ranije hapšen tri puta tokom nekoliko dana u državi Sanšajn, što je uključivalo optužbe za remećenje mira i oštećenje imovine prošlog avgusta.

(Kurir.rs/NY Post/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track