Gavranović: Neću da vladam, hoću da radim
Foto: Preent Screen

Gavranović: Neću da vladam, hoću da radim

Planeta -
Ne trebaju nam prazne priče, nego treba da svi zajedno zasučemo rukave. Učiniću sve da ispunim viziju koju sam postavio: Banjaluka moderan evropski grad i prepoznatljiv centar u okruženju, rekaoje kandidat za gradonačelnika Banjaluke

BANJALUKA - Kao odgovoran čovek spreman sam da vežem sav svoj ugled i funkciju za uspeh ekonomskog preporoda Banjaluke, a jedan od najznačajnih projekta koji ću završiti je Tehnološki biznis park, kojim će se obezbediti otvaranje 200 novih malih preduzeća i između pet i šest hiljada novih radnih mesta, rekao je je u intervjuu za portal Kurira kandidat „Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik“ za gradonačelnika Banjaluke Slobodan Gavranović.

Istakao je da je centralno pitanje programa koji nudi Banjalučanima rešavanje problema nezaposlenosti kroz privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, jer mladi ljudi moraju da pronađu budućnost u svom gradu.

- Nezaposlenost je problem koji moramo staviti pred sebe i početi da ga skidamo sa dnevnog reda na ozbiljan način i organizovano. Imamo dovoljno znanja i kapaciteta da i u teškom vremenu, u vremenu krize, brojnim merama i podsticajima dođemo do novih radnih mesta. Trebaju nam investitori koji imaju novac, a mi moramo da stvorimo uslove da oni ta sredstva ulože u proizvodne pogone u Banjaluci. Samo to može dati novi zamah razvoju Banjaluke, rekao je Gavranović. Dodao je da Banjaluku čeka još jedna velika investicija, a to je gasifikaciji, projekat vredan 80 miliona evra, zahvaljujući kome će Banjaluka spremno dočekati Južni tok.

Gavranović je rekao da će u naredne četiri godine u Banjaluci biti izgrađeni novi mostovi, parkovi, šetališta, uređene obale Vrbasa i rekonstruisan simbol grada, tvrđava Kastel.

Naglasio je da će posebnu brigu voditi o socijalno ugroženim stanovnicima i penzionerima, ali i mladim ljudima kojima moraju biti obezbeđeni jeftini stanovi.

- Posebnu odgovornost moramo da imamo prema prema porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima, jer su oni najzaslužniji što danas imamo Republiku Srpsku. Grad Banjaluka planira da stambeno zbrine oko 300 porodica iz ove kategorije čije je stambeno pitanje ostalo nerešeno, istakao je Gavranović. Dodao je da će okupiti tim stručnjaka koji će da „zasuče rukave“ i da će ono što je planirao i sprovesti u delo, jer njegova želja nije da vlada, nego da radi.

- Ne trebaju nam prazne priče, nego treba da svi zajedno zasučemo rukave. Ne treba nam malodušnost, već snaga i energija da se krene napred. Imamo programe i imamo ljude i siguran sam da možemo da vodimo ovaj grad napred. Učiniću sve da ispunim viziju koju sam postavio: Banjaluka moderan evropski grad i prepoznatljiv centar u okruženju i to u svakom smislu i u svim segmentima života od infrastrukture do kulture i sporta, rekao je Gavranović.

Naglasio je da će kao budući gradonačelnik nastaviti da jedan dan u sedmici posveti direktnom kontaktu sa građanima.

Žalbe neće biti mrtvo slovo na papiru

Gavranović ističe da namerava da u Gradsku upravu, kao i za sve institucije koje spadaju pod njenu nadležnost, uvede CALL centar kako bi građani sve tražene informacije mogli da dobiju odmah.

- Da pristigle žalbe, predlozi ili zašto da ne i pohvale, ne bi ostale mrtvo slovo na papiru, nameravam da oformim novu službu, koja bi pri Kabinetu gradonačelnika bila zadužena da za brze odgovore. Da bi Gradska uprava bila ono što od nje očekujemo – servis građana, moramo joj sami nametnuti nezavisne mehanizme kontrole.A ko može bolje kontrolisati svoju upravu, nego sami građani? Mislim da će ovo biti i odličan lek za svaki pokušaj korupcije koju jedino može da kontroliše javnost i tako će i biti, naglasio je Gavranović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track