TRAMP PROZIVAO BAJDENA, PA U SLEDEĆOJ REČENICI NAPRAVIO GAF: Tražio da američki predsednik uradi KOGNITIVNI TEST (VIDEO)
Foto: Twitter/@MeidasTouch

TRAMP PROZIVAO BAJDENA, PA U SLEDEĆOJ REČENICI NAPRAVIO GAF: Tražio da američki predsednik uradi KOGNITIVNI TEST (VIDEO)

Planeta -

Donald Tramp je izazvao aktuelnog predsednika SAD da uradi kognitivni test, ali je u sledećoj rečenici pobrkao ime sopstvenog lekara.

Govoreći u Detroitu, Tramp je doveo u pitanje predsednikovu mentalnu oštrinu.

- On čak i ne zna šta znači reč "inflacija". Mislim da bi trebalo da uradi kognitivni test kao što sam ja uradio - rekao je Tramp.

Nekoliko sekundi kasnije, nastavio je: "Dr Roni Džonson. Da li svi znaju za Ronija Džonsona, kongresmena iz Teksasa? On je bio lekar Bele kuće i rekao je da sam ja najzdraviji predsednik u istoriji, pa mi se odmah dopao.

Međutim, očigledno je mislio na Ronija Džeksona, koji je bio lekar Bele kuće tokom dela njegovog mandata. Džekson je izabran u Kongres 2021. godine i jedan je od najglasnijih Trampovih branilaca na Kapitol Hilu.

Tramp je 2018. godine uradio kognitivni test na sopstveni zahtev, rekao je Džekson tada novinarima.

Ispit je stvoren da otkrije rane znake gubitka pamćenja i drugih blagih kognitivnih oštećenja. Tramp, koji je u petak napunio 78 godina, postavio je pitanje da li bi Bajden, kao 81-godišnjak, uopšte trebalo da se kandiduje za drugi mandat.

Bajden je sa druge strane takođe ismevao Trampove godine.

- Čestitam kao jedan starac drugom. Godine su samo broj - napisao je Bajden u sarkastičnom postu.

(Kurir.rs/Index/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

03:22

AKO TREBA, TRAMP ĆE POLOŽITI ZAKLETVU IZ ZATVORA Vuković: On su u ovakvim situacijama snalazi kao riba u vodi, AMERIKA PODELJENA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track