Obama: Romni je lažov!

Obama uzvraća udarac

Obama: Romni je lažov!

Planeta -
Predsednik SAD Barak Obama priprema novu strategiju za naredne dve debate jer republikanski kandidat neiskreno govori o najvažnijim državnim pitanjima

DENVER - Padaju maske.Aktuelni predsednik SAD Barak Obama nazvao je lažovom svog protivkandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Mita Romnija. Naime, samo dan nakon lošeg nastupa u prvoj od tri televizijske debate između dvojice kandidata pred izbore 6. novembra, Obama je na skupu u Medisonu poručio da republikanski predstavnik Romni tokom celog sučeljavanja s njim nije govorio istinu.- Kad sam izašao na pozornicu, sreo sam srčanog momka koji je tvrdio da je Mit Romni. Ali to nije mogao da bude on, jer pravi Romni juri ovom zemljom poslednjih godinu dana i obećava pet milijardi dolara poreskih olakšica u korist najbogatijih. Momak koji je bio pored mene na bini rekao je da ne zna ništa o tome - istakao je lider Amerike.Obamin izborni štab zato je najavio da će morati da pripremi posebnu strategiju za naredne dve debate svog predstavnika, a deo nje biće napad na Romnija zbog, kako demokrate tvrde, njegovih neistinitih tvrdnji, koje su različite od onih koje je iznosio u kampanji.- Očigledno je da ćemo morati da se prilagodimo Romnijevoj neiskrenosti. Teško je setiti se da je iko ko je u dosadašnjoj američkoj politici bio nominovan za predsedničku poziciju tako fundamentalno neiskreno govorio o najvažnijim stavovima koji čine izbornu platformu - rekao je Obamin izborni savetnik Dejvid Pluf.

Oboreni svi rekordi gledanostiPrvu televizijsku debatu predsedničkih kandidata Baraka Obame i Mita Romnija pratila su 67,2 miliona Amerikanaca, što je 28 odsto više od broja onih koji su pre četiri godine gledali Obamu i Džona Mekejna. To je ujedno bila i najgledanija debata još od Reganove i Karterove, koja se odigrala 1980.

Film o Bin Ladenu pred izboreFilmsko ostvarenje o ubistvu Osame bin Ladena biće premijerno prikazano na kanalu Nešenel džiografik 4. novembra, samo dva dana pre održavanja predsedničkih izbora u SAD. Film „Specijalna američka mornarička jedinica Foke: napad na Osamu bin Ladena“ režirao je Džon Stokvel, u produkciji kompanije „Vajnstajn i Voltaž pikčers“. Inače, njen kopredsednik Harvi Vajnstajn istakao se u prikupljanju novca za kampanju američkog predsednika Baraka Obame.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja