Stros Kan: Orgijanje je normalno u visokom društvu
Foto: Beta Ap

Opet bi u politiku

Stros Kan: Orgijanje je normalno u visokom društvu

Planeta -
Ponovio da je seks u sobi njujorškog hotela bio dobrovoljan i da je sobarica tužbom htela samo da zaradi

PARIZ - Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan želi da se vrati u politički život, godinu dana posle afera sa kojima je doveden u vezu.On je u intervjuu francuskim dnevnicima Poan i Figaro rekao da bi voleo da bude uključen u velike međunarodne projekte, jer bi na osnovu svog znanja i iskustva mogao da promeni živote mnogih ljudi.

Stros-Kan je ocenio da je bio predmet medijske hajke, i zatražio da ga štampa "ostavi na miru". "Nikada nisam bio osuđen ni u jednoj zemlji. Zbog toga ništa ne opravdava to što sam postao predmet medijske hajke koja je ličila na lov na čoveka", objasnio je on ističući da ne prihvata da mu se ulazi u privatni život.

Kada je reč o aferi u vezi s prostitucijom on je rekao da je jedan njegov prijatelj organizovao "veče kojem je prisustvovao". "Pošto je bilo prostitutki - eto mene optuženog da sam vodio mrežu prostitutki", naglasio je Stros-Kan ističući da se radi o laži.

Takođe je kazao da je orgijanje normalna pojava u pariskom visokom društvu, a da je on bio žrtva naivnosti. Stros-Kan je kazao da postoji mnogo mesta na kojima se organizuju zabave koje se završavaju orgijama, i da bi se mnogi iznenadili kada bi znali ko u njima sve učestvuje.

Kada je reč o navodnom silovanju jedne sobarice u Njujorku on nije želeo da ulazi u detalje i rekao je samo da je bitno da ono što se dogodilo u hotelskoj sobi nije bilo protiv zakona, a da je sve što je iznošeno neistina. On je ponovio da je seksualni odnos u sobi bio dobrovoljan i da je sobarica svojom tužbom želela samo da zaradi novac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track