Popović: Srbe u Crnoj Gori nema ko da brani
Foto: Kurir

Popović: Srbe u Crnoj Gori nema ko da brani

Planeta -
Srbi u Crnoj Gori na parlamentarnim izborima, koji su održani 14. oktobra, "poveli za slatkim obećanjima", tvrdi lider NS

PODGORICA - Predsednik Narodne stranke (NS) Predrag Popović ocenio je da u Crnoj Gori u mandatu novog saziva parlamenta, neće imati ko da brani interese Srba, pošto nijedna partija sa srpskim predznakom nije prešla izborni cenzus.

Popović je rekao da su se Srbi u Crnoj Gori na parlamentarnim izborima, koji su održani 14. oktobra, "poveli za slatkim obećanjima".

Prema oceni Popovića, Demokratski front, kome su Srbi dali glasove, u parlamentu neće štititi njihove interese. Predsednik Demokratske srpske stranke (DSS) Ranko Kadić podneo je danas ostavku na tu funkciju, jer izborna lista u kojoj je na izborima nastupila ta stranka nije prešla izborni cenzus.

Kadić je rekao da opozicioni DF nema razloga da slavi, jer, kako je naveo, "Đukanović i dalje vlada". Na izborima u Crnoj Gori, učestvovale su dve izborne liste sa predstavnicima Srba, Srpska sloga i Srpski nacionalni savez, ali su obe ostale bez mandata u parlamentu. Srpsku slogu su činile NS, Srpska lista, Srpska otadžbinska stranka, Srpska radikalna stranka i Demokratski centar Boke, a Srpski nacionalni savez Kadićeva DŠ i Srpsko nacionalno vijeće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track