POLIGLOTE: Diplomirali prvi profesori crnogorskog jezika

Daje se na znanje

POLIGLOTE: Diplomirali prvi profesori crnogorskog jezika

Planeta -
Kako prenose crnogorski mediji, profesorske diplome stekli su Marijana Pajević, Zorica Nedić, Snežana Bošković, Dragana Bajčeta, Katarina Bigović i Novica Vujović i oni mogu da kažu da su ispisali novu stranicu istorije crnogorskog jezika

PODGORICA - Crna Gora dobila je prve diplomirane profesore crnogorskog jezika i južnoslovenske književnosti, koji su to zvanje stekli na istomenoj katedri formiranoj 2008, kada se upisala i prva generacija od 13 studenata.

Kako prenose crnogorski mediji, profesorske diplome stekli su Marijana Pajević, Zorica Nedić, Snežana Bošković, Dragana Bajčeta, Katarina Bigović i Novica Vujović i oni mogu da kažu da su ispisali novu stranicu istorije crnogorskog jezika.

"Postojanje i funkcionisanje ovog studijskog programa je od velikog obrazovnog, državnog, nacionalnog i kulturnog interesa, pa se može reći da je njegovo delovanje i dalje razvijanje od strateškog značaja za Crnu Goru", rekla je profesorka na katedri za crnogorski jezik Vesna Vukićević.

Skromne poklone prvim profesorima crnogorskog jezika na prigodnoj svečanosti uručio je prodekan za razvoj na tom odseku Mihajlo Mijanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track