U pucnjavi u tržnom centru u SAD ranjeno sedam osoba

U pucnjavi u tržnom centru u SAD ranjeno sedam osoba

Planeta -
Policija je napadača, koji je u bekstvu, identifikovala kao Redklifa Hatona (45) koji živi u blizini

MILVOKI - Sedam osoba je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila u nedelju oko podneva po američkom vremenu u tržnom centru na periferiji grada Milvokija, javili su američki mediji, a policija je napadača, koji je u bekstvu, identifikovala kao Redklifa Hatona (45) koji živi u blizini.

Prema podacima koje prenose mediji, Haton je i dalje u bekstvu i još se ne zna motiv napada.

Do pucnjave je došlo u mestu Brukfild u jednom od salona za negu lepote, i za sada se ne vezuje za teroristički napad, već se smatra da je u pitanju nasilje u porodici ili neraščišćeni dugovi iz prošlosti.

Lokalne televizije javljaju da je za četvoro ranjenih utvrđeno da se ne nalaze u životnoj opasnosti, dok se stanje još troje povređenih proverava.

Ispred tržnog centra se nalazi veliki broj vozila policije, Hitne pomoći i novinarskih ekipa, a prema najnovijim informacijama, došle su i ekipe FBI zbog sumnje da je napadač možda ostavio i neku eksplozivnu napravu u salonu.

Početkom avgusta, takođe u Viskonsinu, američki ratni vojni veteran Vejd Majkl Pejdž ubio je šest ljudi u hramu Sika. Pejdž je bio simpatizer belih rasističkih grupa u Americi.

Takođe, pre sedam godina, dogodio se masakr u hotelu Šeraton, udaljenom nešto više od kilometar od mesta današnje pucnjave. Tada je Teri Majkl Racman ušao u hotel, gde se u jednoj sali održavala verska služba i ubio sedam, a ranio četiri osobe, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track