Francuska novinarka umalo silovana pred kamerama

Kairo

Francuska novinarka umalo silovana pred kamerama

Planeta -
Sonju Didri, reporterku Fransa 24, demonstranti okupirali, odvukli od kolege, dodirivali je po celom telu i pokušali da je skinu

KAIRO - Sonja Dridi, novinarka Frans 24 , napadnuta je i umalo silovana na Tahrir trgu u Kairu.

Naime, Dridi je izveštavala sa trga na kojem je prošle napadnuta i silovana Lara Logan, CBS-a kada ju je opkolila grupa muškaraca. Počeli su da je diraju po celom telu, pokušavali su da je skinu. Odvukli su je od kolege koji je bio na zadatku s njom i koji je pokušao da je zaštiti.

Francuskoj novinarki bi se verovatno dogodilo isto što i Lari Logan da je nije spasao kolega Ashraf Khalil, dopisnik magazina Tajm i Frans 24.

"Bilo je najmanje 50 muškaraca oko nas koji su nas napadali, ali Ashraf je me bodrio i spasa", izjavila je Dridi za francuske medije.

Khalil je izjavio da su okupljeni muškarci odjednom poludeli i krenuli prema njima.

"Ono što sam mogao da uradim jeste da je zagrlim, jako stegnem ruke oko nje. Bilo je teško reci ko je u tim momentima od ljudi koji su oko nas pokušavao da pomogne", naveo je Khalil.

Francuska novinarka je ispričala da je čula da joj neko govori da uđe u kombi, ali nije bila sigurna da to nije zamka da je odvedu i siluju. Poslušala je kolegu i nije ušla.

Dridi je zajedno sa kolegom uspela da se domogne jednog restorana, gde su zaključali vrata. Satima su tu ostali dok nije stigla pomoć.

http://www.youtube.com/watch?v=0AfdRthxOms

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja