Najnovije vesti

Francuska novinarka umalo silovana pred kamerama

Kairo

Francuska novinarka umalo silovana pred kamerama

Planeta
Sonju Didri, reporterku Fransa 24, demonstranti okupirali, odvukli od kolege, dodirivali je po celom telu i pokušali da je skinu

KAIRO - Sonja Dridi, novinarka Frans 24 , napadnuta je i umalo silovana na Tahrir trgu u Kairu.

Naime, Dridi je izveštavala sa trga na kojem je prošle napadnuta i silovana Lara Logan, CBS-a kada ju je opkolila grupa muškaraca. Počeli su da je diraju po celom telu, pokušavali su da je skinu. Odvukli su je od kolege koji je bio na zadatku s njom i koji je pokušao da je zaštiti.

Francuskoj novinarki bi se verovatno dogodilo isto što i Lari Logan da je nije spasao kolega Ashraf Khalil, dopisnik magazina Tajm i Frans 24.

"Bilo je najmanje 50 muškaraca oko nas koji su nas napadali, ali Ashraf je me bodrio i spasa", izjavila je Dridi za francuske medije.

Khalil je izjavio da su okupljeni muškarci odjednom poludeli i krenuli prema njima.

"Ono što sam mogao da uradim jeste da je zagrlim, jako stegnem ruke oko nje. Bilo je teško reci ko je u tim momentima od ljudi koji su oko nas pokušavao da pomogne", naveo je Khalil.

Francuska novinarka je ispričala da je čula da joj neko govori da uđe u kombi, ali nije bila sigurna da to nije zamka da je odvedu i siluju. Poslušala je kolegu i nije ušla.

Dridi je zajedno sa kolegom uspela da se domogne jednog restorana, gde su zaključali vrata. Satima su tu ostali dok nije stigla pomoć.

http://www.youtube.com/watch?v=0AfdRthxOms

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...