Putina bole leđa?
Foto: Rojters

Prođe leto šezdeseto

Putina bole leđa?

Planeta -
Ruski predsednik neguje mačo imidž: nosilc je crnog pojasa u džudou, a poslednjih godina snimljen je, između ostalog, kako jaše konja, roni u Crnom moru, skija na Kavkazu i leti deltaplanom

MOSKVA - Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov demantovao je spekulacije da ruski lider Vladimir Putin ima zdravstvenih problema sa leđima.

"To ne odgovara stvarnosti. Kao što vidite, on svakodnevno ima sastanke", rekao je Peskov Rojtersu.

Britanska agencija je prenela, pozivajući se na tri neimenovana izvora u vladi, da Putina bole leđa i da će čak zbog toga biti potrebna hirurška intervencija. Pritom, jedan izvor je video predsednika u ortopedskom korsetu koji se koristi kod povreda kičme, dok je drugi izjavio da "šef boluje".

Prema navodima tih izvora, zbog bolesnih leđa otkazane su posete Putina u inostranstvo, a njegov raspored u bliskoj budućnosti sastavljen je tako da ima dosta slobodnog vremena.Putin, naime, nije otputovao u planirane posete Pakistanu i Turskoj, odložio je posetu Indiji, a u Turkmenistan je poslao premijera Dmitrija Medvedeva.

"Niko to zvanično nije rekao, ali svi znaju da su posete inostranstvu otkazane zbog njegove bolesti", naveo je izvor Rojtersa. Peskov kaže da će Putin Indiju posetiti u decembru, u najavljenom roku i da "drugi datumi zvanično nisu objavljivani".

Navode Rojtersa da su Putina na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u septembru videli kako hramlje, Peskov je objasnio sportskom povredom predsednika.

Putin je 7. oktobra napunio 60 godina, a prema ove nedelje sprovedenoj anketi Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja, predsednik je aktivan (85 odsto anketiranih), fizički snažan (83 odsto), mudar (69 odsto), šarmantan (64 odsto), a 62 odsto smatra da je u najboljim godinama.

Ruski predsednik neguje mačo imidž: nosilc je crnog pojasa u džudou, a poslednjih godina snimljen je, između ostalog, kako jaše konja, roni u Crnom moru, skija na Kavkazu i leti deltaplanom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track