U pikapu švercovao 16 tigrića

Hapšenje

U pikapu švercovao 16 tigrića

Planeta -
Uhapšeni je rekao policiji da mu je plaćeno 500 dolara da preveze tigriće iz Bangkoka, ali je odbio da otkrije identitet vlasnika životinja

BANGKOK - Jedan čovek uhapšen je danas na severoistoku Tajlanda, u blizini granice sa Laosom, jer je u svom vozilu pikap prevozio 16 tigrića, saopštili su zvaničnici.

Tajlanđanin je uhapšen juče po podne u provinciji Kon Kaen, kada su tokom rutinske provere u njegovom vozilu pronađene životinje starosti od šest nedelja do dva meseca, javila je agencija Frans pres.

Uhapšeni je rekao policiji da mu je plaćeno 500 dolara da preveze tigriće iz Bangkoka, ali je odbio da otkrije identitet vlasnika životinja.

Protiv njega će biti pokrenuta tužba za ilegalno posedovanje i krijumčarenje ugrožene vrste, a životinje su predate Službi za zaštitu nacionalnih parkova, divljih životinja i biljaka.

Tajland, jedan od svetskih centara krijumčarenja, jedna je od 13 zemalja u kojima živi ugrožena populacija tigrova.U svetu je pre 100 godina živelo oko 100.000 tigrova, a sada ih, kako se procenjuje ima svega 3.200.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja