Vejavica zatočila vikendaše na Sljemenu

Sneg pada i u Hrvatskoj

Vejavica zatočila vikendaše na Sljemenu

Planeta -
Zbog zimskih uslova na više puteva u južnoj Lici, severnoj Dalmaciji oko Obrovca i Knina i delovima Gorskog kotara zabranjen je saobraćaj za kamione s prikolicama i šlepere

Ne propustite...

Zabelelo se Sarajevo

ZAGREB - Jak vetar i sneg koji pada u planinskim delovima Hrvatske i danas otežavaju drumski saobraćaj.

Zbog olujnog vetra i snega samo za automobile otvorene su deonice autoputeva Zagreb - Split (A1) između čvorova Gornja Ploča i Maslenica i Rijeka-Zagreb (A6) između čvorova Kikovica i Delnice, kao i Jadranska magistrala (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene.

Na Krčkom mostu i deonici Jadranske magistrale od Bakra do Karlobaga zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Zbog zimskih uslova na više puteva u južnoj Lici, severnoj Dalmaciji oko Obrovca i Knina i delovima Gorskog kotara zabranjen je saobraćaj za kamione s prikolicama i šlepere s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, saopštava Hrvatski autoklub.

Sneg koji je pao na stabla koja još nisu ogolela i sručio ih na puteve izazvao je probleme na Zagrebačkoj gori. Sinoć je veći broj građana koji su vikend proveli na ovoj planini iznad Zagreba ostao odsečen zbog stabala koja su pala i zakrčila put, ali i zbog poledice i vejavice.

Intervenisali su vatrogasci koji su u noćnim časovima na dve deonice puta po planini uklonili ukupno 56 stabala.

Nakon njih na teren je izišla dežurna ekipa Zagrebačkih puteva kako bi očistili put od poledice i granja, pa su se građani mogli spustiti s planine. Juče je na više mesta u Hrvatskom zagorju uz granicu sa Slovenijom saobraćaj bio prekidan zbog stabala i granja koje je palo na puteve, pa su vozači morali da čekaju dok se put raskrči.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track