TALAČKA DRAMA: Ruski specijalci spasli devojčicu (6)

Dagestan

TALAČKA DRAMA: Ruski specijalci spasli devojčicu (6)

Planeta -
Sedam ekstremista je likvidirano kada su upali u stambenu zgradu i kao taoca uzeli šestogodišnje dete

MOSKVA - Ruske snage bezbednosti ubile su danas sedam ekstemista i oslobodile jednu šestogodišnju devojčicu koju su oni oteli u nemirnom regionu Dagestan na Severnom Kavkazu, saopštio je zvaničnik nacionalne antiterorističke komisije.

Incident se dogodio u jednoj stambenoj zgradi u glavnom gradu Dagestana Mahačkali, gde su ekstremisti provalili u jedan stan i uzeli devojčicu kao taoca, javila je ruska agencija Interfaks.

Neimenovani zvaničnik je rekao da je, zahvaljujući koordinisanoj i profesionaloj akciji specijalnih snaga, dete spaseno, a "preostali banditi neutralisani", preneo je Rojters.

Ekstremisti su najpre pokušali da pobegnu pa su bacili bombu i otvorili vatru na pripadnike specijalnih snaga, od kojih niko tom prilikom nije povređen.

U izveštaju ruske agencije navodi se da je vođa ekstremista u ovom incidentu bio Gadzimurat Dolgatov koji je takođe ubijen, a da su svi ubijeni ranije bili u zatvoru zbog ubistava, iznude ili pljačke.Islamistički pobunjenici, koji u oblasti Severnog Kavkaza žele da stvore islamsku državu, često napadaju policiju i snage bezbednosti, kao i zvaničnike vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track