Anonimusi objavili kreditne kartice ministara

Za besplatnu kupovinu

Anonimusi objavili kreditne kartice ministara

Planeta -
Brojevi kreditnih kartica, koje se nalaze na Internetu, pripadaju navodno ministrima finansija, odbrane, spoljnih poslova i ekologije Mariji Fakter, Norbertu Darabošu, Mihaelu Špindelgeru i Nikolausu Berlakoviću

BEČ - Pripadnici hakerske organizaicje "Anonimus Austrija" objavili su, na Internetu, navodne brojeve kreditnih kartica austrijskih ministara. Brojevi kreditnih kartica, koje se nalaze na Internetu, pripadaju navodno ministrima finansija, odbrane, spoljnih poslova i ekologije Mariji Fakter, Norbertu Darabošu, Mihaelu Špindelgeru i Nikolausu Berlakoviću.

"Zdravo, Austrijo. Poslednjih meseci se ništa nije čulo o nama, ali smo ipak bili vredni. Na primer, mi smo uspostavili lepu bazu podataka. Ukoliko vam, prilikom sledeće kupovine preko Interneta, treba još neka kreditna kartica", naveli su "Anonimusi" u poruci koju su postavili iznad dokumenta s podacima.

Pripadnici te hakerske grupe takođe se rugaju ministru Darabošu zbog nebezbednog odabira šifre za mejl i savetuju svim ministrima čiji su brojevi kreditnih kartica objavljeni, da ih ugase.Nepoznato je da li su objavljeni brojevi stvarno oni koji se nalaze na kreditnim karticama ministara, ili se radi o novoj akciji kojom "Anonimusi" žele da skrenu pažnju na sebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track