Najnovije vesti

Kim imao plastičnu operaciju da bi ličio na dedu?!

Severna Koreja demantuje

Kim imao plastičnu operaciju da bi ličio na dedu?!

Planeta
Glasine su delimično potekle i zbog nesporne činjenice da nastoji da evocira uspomene na slavnog dedu

SEUL - Vlasti Severne Koreje su danas besno negirale uporne glasine i "prljave" napise u medijima da je vođa Kim Džong-un podvrgnut plastičnoj operaciji kako bi izgledao kao njegov deda.

Špekulacije o Kimovoj neprirodnoj sličnosti sa osnivačem Severne Koreje, Kim Il-sungom, iznose se već izvesno vreme u medijima Južne Koreje, iako nema mnogo dokaza za tako nešto.

Glasine su delimično potekle i zbog nesporne činjenice da Kim Džong-un nastoji da evocira uspomene na svog slavnog dedu na više načina, oblačenjem, frizurom, gestovima i nastupima u javnosti, naveo je AFP.

Takođe postoji vidna fizička sličnost. Ali strpljenje Pjongjanga na izveštaje o plastičnoj operaciji vođe izgleda da je prešlo svaku meru.

"Lažni izveštaj...emitovan od strane neprijatelja je gnusan kriminalni čin koji partija, država, vojska i narod neće nikada tolerisati", objavila je danas u komentaru zvanična agencija KCNA.Insistirajući da je sama ideja da je Kim, u kasnim dvadesetim godinama, podvrgnut plastičnoj operaciji je "nezamisliva". KCNA je glatko odbacila ono što naziva "gnusnim lažima bezveznih medija".

Dok su u žiži besa komentatora bili mediji u Južnoj Koreji, izgleda da je gnev Pjongjanga izazvao jedan kineski izveštaj od prošle nedelje koji su masovno preneli listovi na Jugu.

Kineska televizija u Šenženu je citirala diplomatske izvore, koji su bili u privatnoj poseti Pjongjangu, da su razgovarali sa zvaničnicima u Severnoj Koreji koji su im potvrdili glasine o plastičnoj operaciji.KCNA se pozvala na kineski izveštaj ali je bes sačuvala sa listove Južne Koreje."Oni koji udaraju na dostojanstvo vrhovnog vođe nacije ne treba da očekuju milost niti blagost", poručuje Pjongjang.

"Vreme će jasno pokazati koju će visoku cenu platiti taj ljudski ološ i mediji u službi izdajničke Južne Koreje, sluge kapitala", navela je KCNA.

Kim Il-sung, koji je umro 1994. još izaziva skoro bezgranično obožavanje od strane naroda koji ga oslovljava kao Velikog vođu, dok je u ustavu on proglašen za Večnog vođu, a njegov rođendan se slavi kao državni praznik.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...