Pupovac: Ćirilica nije ratno pismo

Pojasnio

Pupovac: Ćirilica nije ratno pismo

Planeta -
Pupovac smatra da oni koji ne žele da prihvate ćirilicu nanose veliku štetu ne samo međuetničkim odnosima, nego Hrvatskoj i njenom ugledu

ZAGREB - Potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac ocenio je da ćirilica nije, niti će biti ratno pismo.

"To je istorijsko pismo velikog dela slovenskih naroda, kao što je bila i velikog dela hrvatskog naroda u određenim razdobljima. To je deo pismene tradicije Srba u Hrvatskoj", rekao je Pupovac novinarima u Hrvatskom saboru, komentarišući zahtev Štaba za obranu Vukovara protiv uvođenja dvojezičnosti u tom gradu.

On smatra da oni koji ne žele da prihvate ćirilicu nanose veliku štetu ne samo međuetničkim odnosima, nego Hrvatskoj i njenom ugledu, prenosi Hina.

"Mi razumemo one čije emocije treba poštovati, ali ne razumemo one koji te emocije žele ponovo koristiti da bi nametnuli ratnu retoriku", rekao je Pupovac.

On je onima koji ponovo oblače vojne ratne uniforme i uzimaju vojno ratne zastave poručio da za to nema potrebe.

Prema rečima Pupovca, Hrvatskoj koja će za nekoliko meseci ući u Evropsku uniju ta vrsta obnavljanja ratnih znamenja i ratnih poruka nije potrebna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track