POTRESNO: Mališan venčao roditelje pa umro

Tužna sudbina

POTRESNO: Mališan venčao roditelje pa umro

Planeta -
Britanac Čarli Haris-Bird (2) bio kum na svadbi svoje majke i oca, koji su želeli da uživa u radosnom događaju pre nego što podlegne kanceru

LONDON - Tuga.Britanac Čarli Haris-Bird (2) iz Kiderminstera bio je kum na venčanju svojih roditelja, Fione (31) i Džoa Harisa-Birda (31), samo nekoliko nedelja pre svoje smrti. Teško obolelom dečaku, koji se mesecima borio s akutnom leukemijom, trenuci na svadbi u novembru prošle godine bili su poslednji srećni u životu.

Fiona i Džo saznali su da njihov mališan boluje od teške bolesti samo nekoliko meseci pre nego što su odlučili da se venčaju. Tada su ga odveli na sve neophodne analize, koje su pokazale da dečak mora na hitnu transplantaciju koštane srži, što je moglo da mu spase život. Roditelji su to odmah uradili, ali pokazalo se da su efekti operacije bili kratkotrajni. Iako su se nadali da će njihov mali Čarli biti dobro jer se bolest na trenutak povukla, lekari su im početkom novembra saopštili zastrašujuću činjenicu, da se smrtonosni kancer vratio.

Nesrećni roditelji tada su shvatili da su im ruke vezane i da će uskoro morati da se oproste od sina. Ipak, odlučili su da mu prirede još koji trenutak radosti tako što će im biti kum na venčanju. Tog dana mališan se na ceremoniji u Crkvi Svete Marije pojavio u svom omiljenom automobilu-igrački, kojim je dovezao prstenje za svoju mamu i tatu.

Više od 300 zvanica zaplakalo je u tom emotivnom trenutku, uključujući i roditelje, koji su znali da je njihovom detetu ostalo još malo vremena. Međutim, on je na venčanju završio sve svoje obaveze koje je kao kum imao, iako je stravična bolest već ozbiljno bila uzela maha.

Tri meseca nakon tog događaja Fiona i Džo su svim svojim prijateljima i ljudima koji su pomagali u Čarlijevom lečenju saopštili da je njihov dečačić podlegao teškoj bolesti.

Sestra se oprostila od brata

U trenutku kad su Fiona i Džo Haris-Bird na svom zajedničkom Tviter nalogu napisali da je njihov sin preminuo, javila se i njegova starija sestra Eli Luiz (12), koja je na Fejsbuk stranici za podršku malom Čarliju ostavila emotivnu poruku.

- Pre nekoliko minuta sedela sam s mamom, tatom, ostalom porodicom i Čarlijem. Opraštali smo se od anđela. Hvala svima na beskrajnoj podršci, mnogo nam je značila - napisala je devojčica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track