Netanijahu i njegova žena jeli sladoled o državnom trošku!

Skandal u Izraelu

Netanijahu i njegova žena jeli sladoled o državnom trošku!

Planeta -
Gospođa Netanijahu najviše je volela sladoled od vanile, ali je porodica naručivala i sorbe od jagoda i limunadu s nanom

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu odlučio je da zamrzne godišnji budžet za sladoled, pošto je poslovni novinski sajt "Kalkalist" ( Calcalist) objavio ovih dana kako on troši puno za tu poslasticu u jednoj jerusalimskoj poslastičarnici.

Iz Netanijahuovog kabineta je sinoć saopšteno da je premijer odmah naredio da kupovina prestane kada je postao svestan ugovora o kupovini sladoleda koju finansira država. Premijer je ugovor označio „ preteranim i nepotrebnim".

"Kalkalist" je objavio listu stvari na Netanijahuovom godišnjem budžetu, uključujući 2.700 dolara za sladoled, preneo je AP.

Nakon što je to obelodanjeno poslastičarnica Metudela, kraj Netanijahuove rezidencije u Jerusalimu, ostala je bez ugovora sa Netanijahuom, ali je odjednom postala neočekivano popularna jer su Izraelci navalili u nju da probaju sladoled koji je premijer naručivao. Ispostavilo se da je voleo sladoled sa pistaćima koji je nazvan „Bibi pistać" po Netanijahuovom nadimku.

Serena Kanfi koja pravi sav sladoled za dve poslastičarnice izjavila je da se proizvodnja tog sladoleda utrostručila od kraja prošle nedelje. U petak su dolazile mušterije i iz Tel Aviva da ga probaju. Ona je takođe rekla da je njen suprug i suvlasnik Rafael Kanfi takođe frizer i da šiša Netanijahuovu suprugu Saru Netanijahu.

Kada je taj par odlučio da otvori prodavnicu sladoleda pre nekoliko godina obavestio je Netanijahua o svom novom poslu i Netanijahuova porodica je u nju često dolazila. Gospođa Netanijahu najviše je volela sladoled od vanile, ali je porodica naručivala i sorbe od jagoda i limunadu s nanom. Na vest o skandalu Serena Kanfi je prevrnula očima, istakavši da se preteruje i da nije bilo toliko sladoleda mesečno. „ Oni su imalu puno gostiju i pozivali su puno ljudi," rekla objasnivši da kilogram sladoleda u Metudeli staje 72 šekela (19,5 dolara), što bi značilo da za 2.760 dolara godišnje prva porodica i njeni gosti u proseku troše 11,5 kilograma poslastice mesečno. „To je stvarno sramota, on je takođe ljudsko biće, trebalo bi da jede sladoled kad god želi," rekla je Kanfi.Portparol Netanijhuovog kabineta objasnio je u međuvremenu da je budžet bio samo okvirni za sledeću godinu i da novac još nije odobren. Takođe je potvrdio da cena uključuje i ono što se troši na gošćenje visokih zvaničnika u zvaničnoj rezidenciji.Izraelcima je sve to izgleda bilo više zanimljivo nego zabrinjavajuće jer su imali retku priliku da zavire u privatni život premijera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track