Surovo: Policija čoveka kombijem vukla niz ulicu

Kao u vreme aprthejda

Surovo: Policija čoveka kombijem vukla niz ulicu

Planeta -
Na početku su mu noge držali u vazduhu, ali kako je kombi ubrzavao bili su prinuđeni da ga puste. Istražitelji su utvrdili kako je policija imala nameru da uhapsi muškarca pošto je blokirao promet

JOHANESBURG - Taksista iz Južnoafričke Republike preminuo je pošto ga je policija prIvezala za kombi i vukla niz ulicu. Istraga o smrti je pokrenuta nakon što se na internetu pojavio snimak celog događaja.

Nastradali muškarac star je 27 godina, a preklom je iz Mozambika. Navodno je preminuo u ćeliji u Johanesburgu gde ga je policija ostavila posle divljačke vožnje ulicama toga grada.

Video snimak celog događaja prvo je objavio Dejli San. Na njoj se vide policajci kako pred okupljenim narodom svladavaju muškarca, bacaju ga na ulicu i vežu mu ruke za kombi, koji potom počinje d ag vuče ulicom sve brže i brže...

Na početku su mu noge držali u vazduhu, ali kako je kombi ubrzavao bili su prinuđeni da ga puste. Istražitelji su utvrdili kako je policija imala nameru da uhapsi muškarca pošto je blokirao promet.

- Šokirani smo snimkom, ali to su još uvek nagađanja. Moramo da utvrdimo tačno šta se dogodilo- poručili su iz policije

Neki su mediji objavili kako je mladić još jednom pretučen u ćeliji u koju je prevezen, a dan kasnije pronašao ga je jedan policajac mrtvog.

Policija u Južnoafričkoj Republici, koja je poznata po svojoj brutalnosti, još se nije izjasnila o tome da li su njihove kolege sa snimka suspendovani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track