Lekić: Vujanović nevidljivi predsednik
Foto: Rojters

Predizborna paljba

Lekić: Vujanović nevidljivi predsednik

Planeta -
Sad bi još pet godina da bude predsednik koji ne vrši funkciju predsednika države, poručio

PODGORICA - Predsednički kandidat Miodrag Lekić kazao je da je njegov protivkandidat i aktuelni šef države Filip Vujanović bio predsednik Crne Gore samo na papiru.

Vujanović je bio nevidljivi i bledi predsednik. On je to pokazao u dosadašnjem predsedničkom mandatu, a sad bi još pet godina da bude predsednik koji ne vrši funkciju predsednika države”, rekao je Lekić.

On je upitao i otkud pravo Vujanoviću da napada ljude koji su bili za zajedničku državu sa Srbijom i da saopštava “fašisoidnu izjavu” da neko ko je bio poštovalac zajedničke države, a to je pola Crne Gore, ne može biti predsednik države.

Lekić je kazao da će, ukoliko bude izabran za predsednika Crne Gore, insistirati da tužioci koji ne brane Ustav budu krivično gonjeni, ocenjujući da u aferi snimak nadležni državni organi nisu štitili najviši pravni akt.

On je, na promotivnom skupu u Beranama, rekao da je aferom snimak Ustav Crne Gore napadnut od vladajuće stranke, ali i od Tužilaštva koje ne pokušava da zaštiti najviši pravni akt. On je, kako prenose podgorički mediji, kazao da je Tužilaštvo, s druge strane, veoma aktivno kada su u pitanju aktivnosti opozicionih stranaka.

Državna izborna komisija ranije je potvrdila kandidature Vujanovića i Lekića na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, koji su zakazani za 7. april, a u izbornoj trci, ukoliko do 18. marta sakupi dovoljna broj potpisa podrške, učestvovaće i predstavnik Pozitivne Crne Gore Rade Bojović.

Predsednički izbori zakazani za 7. april biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Kako je ranije saopšteno iz Državne izborne komisije, predsednički izbori koštaće tu državu oko 1,2 miliona evra, od čega je 800.000 evra predviđeno za sprovođenje izbora, a 400.000 evra za izbornu kampanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track