Pogođen libijski avion sa 150 putnika
Foto: Reuters

Pri sletanju u Tripoli

Pogođen libijski avion sa 150 putnika

Planeta -
Pucnjava tokom slavlja je redovna pojava u Libiji, gde su zaostale velike količine oružja posle svrgavanja Gadafija

TRIPOLI - Libijski avion sa oko 150 putnika pogođen je dok se pripremao da sleti na aerodrom u Tripoliju, ali tom prilikom niko nije povređen i letelica nije pretrpela veliku štetu.

"Boing 737" libijske aviokompanije nalazio se na nekoliko kilometara od aerodroma u Tripoliju kada je sinoć pogođen. Za sada nije poznato da li je u pitanju bio napad.

Pucnjava tokom slavlja je redovna pojava u Libiji, gde su zaostale velike količine oružja posle rata 2011. godine kada je svrgnut dugogodišnji lider Moamer Gadafi.

"Dok se pripremao da sleti, avion je pogođen u donji deo trupa, u delu gde se nalazi toalet. Avion je posle toga bezbedno sleteo", javila je agencija Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore iz libijske aviokompanije "Burak er".

Drugi izvor navodi da nije poznato šta se tačno dogodilo, ali da se veruje da je u pitanju "slučajan pucanj". Prema njegovim rečima, bezbednost na aerodromu je pojačana, ali za sada nije ništa sumnjivo pronađeno.

Avion je iz Bengazija, na istoku Libije, leteo za Tripoli.Ovaj incident izazvao je paniku među putnicima, a jedna žena je prebačena u bolnicu zbog posledica šoka koji je pretrpela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track