Najnovije vesti

SKANDAL U TOMISLAVGRADU: Nacistički pozdrav profesorke na maturskoj večeri
Foto: POSKOK.INFO

SKANDAL U TOMISLAVGRADU: Nacistički pozdrav profesorke na maturskoj večeri

Planeta
Profesorka se pravdala da to nije nacistički pozdrav " Zig Hajl", već " Za dom spremni", jer po njoj to nije hitlerovsko-fašistički, već pavelićevsko-NDH-ovski, dakle fašističko-ustaški pozdrav

TOMISLAVGRAD - Profesorka hemije u gimnaziji u Tomislavgradu, Ivica Pašalić-Lhotak, akter je neviđenog skandala kada je na maturskoj zabavi, zajedno sa svojim učenicima, podravljala nacističkim pozdravom.

Pašalić-Lhotak, koja je na maturalnu zabavu došla u svojstvu profesorke, ali i majke dvojice učenika, ostala je iznenađena kada je na internetu osvanula slika sa nacističkim pozdravom, koju su preneli drugi portali.

Profesorka se pravdala da to nije nacistički pozdrav " Zig Hajl", već " Za dom spremni", jer po njoj to nije hitlerovsko-fašistički, već pavelićevsko-NDH-ovski, dakle fašističko-ustaški pozdrav.

Razliku nije objasnila, jer je u suštini i nema.

- Ja i učenici znamo što taj pozdrav znači, ali ne znam koji je to čuvar Jugoslavije poslao fotografiju da se objavi”, izjavila je za Poskok Lhotakova.

Direktor gimnazije u Tomislavgradu Jozo Mašić je izjavio da profesorka nije više nije zaposlena u školi i da je nenadležan po tom pitanju. Ali se nije izjasnio hoće li fotografiju sačuvati do isteka profesorkinog mandata i povratka u školu.Međutim, na fotografiji jedan od učenika je pozdravio sasvim suprotnim pozdravom, sa stisnutom pesnicom na slepočnici što znači “smrt fašizmu!”.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...