ZBOGOM ORUŽJE:Grcima zabranili pištolje i noževe u parlamentu

Promene u Atini

ZBOGOM ORUŽJE:Grcima zabranili pištolje i noževe u parlamentu

Planeta -
Posle incidenta koji je u petak doveo do spektakularnog izbacivanja sa sednice jednog od poslanika Zlatne Zore, Meimarakis je početkom ove neđelje postavio metalni detektor na ulazu u skupštinu

ATINA - Predsednik grčkog parlamenta Evangelos Meimarakis izjavio je da poslanici više neće moći naoružani da ulaze u skupštinu i da će svoje pištolje i noževe morati da odlože na ulazu u zgradu.

Ova mera uperena je, pre svega, protiv 18 poslanika neonacističke stranke Zlatna Zora, od kojih pojedini otvoreno govore da dolaze naoružani. Članovi ove partije redovno se u javnosti ističu napadnim i nasilničkim ponašanjem, kako unutar, tako i izvan skupštinske zgrade.

Posle incidenta koji je u petak doveo do spektakularnog izbacivanja sa sednice jednog od poslanika Zlatne Zore, Meimarakis je početkom ove neđelje postavio metalni detektor na ulazu u skupštinu.

"Izdao sam veoma jasne naredbe policiji na ulazu. Oni neće dozvoliti ulazak poslanika koji ne poštuje pravila", rekao je Meimarakis grčkoj novinskoj agenciji Ana.

"Neka poslanici ne pokušavaju da uđu na silu, jer ću im lično preprečiti put i zapisati njihova imena", zapretio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja