Ambasador SAD: U Sloveniji još živi socijalizam

Državna kontrola

Ambasador SAD: U Sloveniji još živi socijalizam

Planeta -
Vaša vlada je više upletena u privredu nego bilo koja druga nekadašnja socijalistička država, rekao Džozef Musomeli

LJUBLJANA - Slovenačka vlada je toliko upletena u privredu da američki ambasador kaže da ne bi investirao u tu zemlju! Američki ambasador u Sloveniji Džozef Musomeli je za internet portal Siol.net rekao da je slovenačka država odavno morala prodati svoje vlasništvo u preduzećima.

"Vaša vlada je više upletena u privredu nego bilo koja druga nekadašnja socijalistička država", rekao je Musomeli za slovenački portal.

Američki ambasador je, takođe, dodao i da je 1990-ih godina u Sloveniji vladalo mišljenje da preduzećima dobro ide i da ih zato nema razloga prodavati, a sada je argument da im ide loše i da se ne mogu prodati, jer za njih ne bi dobili novac.

Musomeli je rekao i da, kada bi u ovom trenutku imao svoje preduzeće u SAD, ne bi investirao u Sloveniju, i to zbog birokratije. "Kada kažem birokratija, ne mislim samo na birokratske papire, već na tako mnogo dozvola na svim nivoima. U mnogo manje razvijenim državama možeš na jednom mestu sve uraditi. Ovde je verovatno potrebno šest ministarstava, i predsednik i premijer, lokalni gradonačelnik, sindikati, ma previše toga. U Sloveniji strancima ne olakšavate investiranje", naglasio je Musomeli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track