NEMA PARA: Kineski radnici za taoca uzeli direktora Amerikanca!
Foto: Beta/Ap

Zarobljen 5 dana

NEMA PARA: Kineski radnici za taoca uzeli direktora Amerikanca!

Planeta -
Zahtevaju da im odobri otpremninu kao što je dobilo njihovih 30 kolega u nedavno ugašenom odeljenju za plastiku

PEKING - Amerikanac Čip Starns, direktor jedne fabrike medicinske opreme u Kini, upozorio je da ga njegovi radnici drže kao taoca već peti dan, zahtevajući od njega da im odobri otpremninu kao što je dobilo njihovih 30 kolega u nedavno ugašenom odeljenju za plastiku.

Starns je izjavio da su lokalni kineski zvaničnici u subotu posetili tu fabriku u predgrađu Pekinga i naveli ga da potpiše da će ispuniti zahteve radnika, iako je on pokušao da objasni da, suprotno glasinama, preostalih 100 zaposlenih neće biti otpušteno, prenela je agencija AP.

Radnici danas očekuju isplatu, rekao je 42-godišnji Starns i dodao da oko 80 radnika blokira sve izlaze iz fabrike 24 sata na dan i da mu ne daju da zaspe, tako što njegovu kancelariju osvetljuju jakim svetlom i lupaju mu po prozorima.

"Osećam se kao zarobljena životinja. Mislim da je ovo što se događa veoma nehumano. Ja se ovde nalazim već deset godina i otvorio sam mnoga radna mesta, tako da ni u najluđim snovima ne bih mogao da pretpostavim da će ovo da se dogodi", rekao je Starns, inače suvlasnik kompanije za snabdevanje medicinskim materijalom, "Koral springs", sa sedištem na Floridi.

Starns trenutno čeka da u fabriku stignu njegovi advokati kako bi sa predstavnicima pobunjenih radnika razgovarali o sporu oko otpremnina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track