Najnovije vesti

NIJE KUPIO KARTU: Snouden još sedi na Šermetjevu
Foto: Beta Ap

NIJE KUPIO KARTU: Snouden još sedi na Šermetjevu

Planeta
Amerikanac zbog nevažećeg pasoša ne može da dokaže svoj identitet i da kupi kartu kako bi napustio Rusiju

MOSKVA - Bivši službenik američke Nacionalne bezbednosne službe (NSA) Edvard Snouden se još nalazi u tranzitnoj zoni na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, a avio-kompanija Aeroflot je saopštila da on nije kupio kartu ni za jedan njihov let u naredna tri dana.

"Snouden i njegova pravna savetnica Sara Harison nisu na spisku naših putnika danas, a ni u naredna tri dana", rekao je predstavnik Aeroflota na aerodromu Šeremetjevo.

Ruska agencija Interfaks prenela je ranije danas da Snouden zbog nevažećeg pasoša ne može da dokaže svoj identitet i da kupi kartu kako bi napustio Rusiju.

Osnivač Vikiliksa Džulijen Asanž rekao je za televiziju "Raša tudej" da je vlada Ekvadora izdala Snoudenu dokumenta kojim je dobio specijalni status izbeglice, a na osnovu kojih je on napustio Hongkong. Nije jasno da li može da ih koristi za nastavak putovanja, navode ruski mediji.

Ekvador još nije odgovorio na Snoudenov zahtev za azil u toj zemlji, a danas je i Venecuela saopštila da bi razmotrila takav zahtev ukoliko bi to zatražio bivši službenik NSA.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je juče da se bivši službenik američke Nacionalne bezbednosne službe (NSA) Edvard Snouden i dalje nalazi u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma Šeremetjevo, da nije prešao rusku granicu, te da je slobodan da ode bilo kuda i da bi trebalo da to učini što je pre moguće.

On je odbacio zahtev SAD za ekstradiciju Snoudena, rekavši da Rusija nema sporazum sa SAD o izručenju i da stoga neće udovoljiti tom američkom zahtevu.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...