MUP CG KRIO: 4 tone granata pretilo da raznese Podgoricu!

MUP CG KRIO: 4 tone granata pretilo da raznese Podgoricu!

Planeta -
Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore tajno je više od godinu i pet meseci držalo četiri tone aktivnih granata iz Drugog svetskog rata, u neuslovnom magacinu kasarne u Maslinama

PODGORICA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore tajno je više od godinu i pet meseci držalo četiri tone aktivnih granata iz Drugog svetskog rata, u neuslovnom magacinu kasarne u Maslinama.Time su, potvrdili su stručnjaci, ugrozili živote na hiljade građana Podgorice.

Granate prikupljene radom službenika Sektora za vanredne situacije, držane su u neuslovnom magacinu u Maslinama od 1. aprila 2011. do kraja avgusta 2012. godine. Nejasno je da li su još na istom mestu.

Iako su iz MUP-a i Ministarstva odbrane tada tvrdili da te informacije nisu tačne i da granate nikada nisu skladištili u naseljenim mestima, istina je zapravo drugačija. Naime, samostalni savetnik u Sektoru za vanredne situacije Milovan Joksimović, dva puta je u 2011. godini pisao dopise tadašnjem pomoćniku ministra i svom nadređenom Zoranu Begoviću, u kojima svom šefu poručuje da ne želi da snosi odgovornost ukoliko dođe do eksplozije granata.

On u jednom od dopisa navodi da se neeksplodirana ubojna sredstva u Maslinama skladište po naređenju Begovića, od koga traži da taj problem reši. Joksimović, između ostalog, piše i da, dok on traži izmeštanje granata, nove svakodnevno dopremaju u isti, neuslovni prostor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track