VERNICI: Supermen, Betmen i Hulk su katolici

Superheroji su vernici

VERNICI: Supermen, Betmen i Hulk su katolici

Planeta -
List L‘oservatore romano tvrdi da su popularni strip-junaci rimokatoličke vere jer se mole kraj kreveta i drže brojanice

VATIKAN - Našli neoborive dokaze.Najveći superheroji su katolici, tvrdi vatikanski list L‘oservatore romano, koji u poslednje vreme pokušava da privuče vernike preko pop kulture. Među katolicima su, prema ocenama lista, najpopularniji strip-junaci Supermen, Hulk i Betmen.U tekstu „Da li je Hulk zaista katolik?“ vatikanske novine navode primer iz stripa „Betmen“, u kojem se njegov alter ego Brus Vejn moli pored kreveta kao dečak. Takođe, tvrdi se da je Betmenova majka bila katolikinja.Kad je reč o Hulku, vatikanski list navodi da taj superjunak često drži brojanice.- Pored brojanica, Brus Baner, neverovatni zeleni čovek, poznatiji kao Hulk, oženio se Beti Ros u crkvi, a katolički sveštenik služio je na toj ceremoniji. U stripovima o njemu postoje mnogi dokazi koji nedvosmisleno upućuju na to da je vernik, i to katolik - navodi L‘oservatore romano.S druge strane, vatikanske novine tvrde da je Supermen katolik, iako mnogi to osporavaju, pa čak i sam junak. Novi film o njemu „Supermen: Čovek od čelika“ izazvao je polemike o verskom opredeljenju tog lika jer je njegov alter ego Klark Kent naizgled metodista. Međutim, list povlači paralelu između Supermena i Isusa Hrista, navodeći da se to poređenje provlači još od 1932. godine, kad je strip-junak prvi put nacrtan.Još jedan od junaka stripa koji je pravi katolik, prema navodima vatikanskog glasila, jeste Najtkroler iz filmova „Iks-men“. Poznat i kao Kurt Vagner, mutant akrobata, prekrio je svoje telo hrišćanskim tetovažama.

Homer Simpson je istinski vernikVatikanski list često se u poslednjih nekoliko godina bavio verom popularnih junaka iz filmova i stripova. Nedavno su predmet rasprave bili Hari Poter i čuveni agent Džejms Bond, a 2010. list je zaključio da je Homer Simpson istinski katolik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track