Broj žrtava železničke nesreće u Kanadi porastao na 15

Broj žrtava železničke nesreće u Kanadi porastao na 15

Planeta -
Direktor američke železničke kompanije, čiji je teretni voz sa 72 cisterne sirove nafte pre dva dana iskočio iz šina u mestu Lak-Megantik, okrivio je vatrogasce za tu železničku nesreću, najtežu u novijoj istoriji Kanade

LAK MEGANTIK - Broj poginulih u železničkoj nesreći u kanadskoj pokrajini Kvebek, gde je u subotu teretni voz sa 72 cisterne sirove nafte iskočio iz šina, porastao je na 15, dok se 50 ljudi vode kao nestali, saopštila je u utorak kanadska policija.

U saopštenju se navodi da je policija pokrenula krivičnu istragu o uzrocima eksplozije i da je malo verovatno da je reč o terorizmu, preneo je Rojters.

Portparol policije Majkl Forget nije otkrio mnogo detalja o istrazi, navodeći da nije poznato da li će kao rezultat te istrage biti podnete krivične prijave.

Direktor američke železničke kompanije, čiji je teretni voz sa 72 cisterne sirove nafte pre dva dana iskočio iz šina u mestu Lak-Megantik, okrivio je vatrogasce za tu železničku nesreću, najtežu u novijoj istoriji Kanade.

Direktor kompanije "Montreal, Mejn, Atlantik Rejlvej" Edvard Burkhart optužio je vatrogasce da su otpustili kočnice voza kada je on zaustavljen u Nantu, oko 13 kilometara od Lak-Megantika, radi promene mašinovođe i ostalog osoblja.

Vatrogasci su pozvani da ugase manji požar koji je izbio u jednoj od pet lokomotiva voza.

Šef vatrogasne službe u Nantu Patrik Lamber odbacio je Burkhartove optužbe i naveo da su 12 vatrogasaca koji su gasili požar pratili sve odgovarajuće procedure.

U eksploziji su sravnjena četiri bloka, uključujući 30 zgrada, među kojima i biblioteka, a blizu 2.000 stanovnika je bilo primorano da napuste kuće.

Lak-Megantik je gradić sa oko 6.000 stanovnika i smešten je na obali jezera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track