PAO MAFIJAŠ: Vođa Kamore uhapšen u pidžami

Akcija

PAO MAFIJAŠ: Vođa Kamore uhapšen u pidžami

Planeta -
U raciji je pronađeno sklonište iza šanka u jednom baru, pripremljeno za dug i neprimećen boravak i jedan muškarac koji tvrdi da nije mafijaški bos

RIM - Italijanska finansijska policija saopštila je danas da je uhapsila vodeću figuru mafijaškog klana "Kamora" Adrijana Manku, javio je Frans pres.

Prema saopštenju, tokom istrage u Napulju, policija je saznala da se "opasan begunac" Manka verovatno krije u jednom baru u gradu Tore del Greko, na jugu Italije. Manka (44) bio je u bekstvu pošto je policija ovog meseca izdala nalog za njegovo hapšenje zbog medjunarodnog šverca droge.

U raciji je pronađeno sklonište iza šanka u tom baru, pripremljeno za dug i neprimećen boravak i jedan muškarac u pidžami, navodi AFP. Manka se nije opirao hapšenju, ali tvrdi da on nije taj za kog ga policija smatra.

Vlasnik bara je takodje uhpašen pod sumnjom da je krio kriminalca sa poternice.

"Kamora" je locirana uglavnom u okolini Napulja, ali ima i široku medjunarodnu mrežu koja "obrće" milijarde evra na švercu droge, falsifikovanih proizvoda, otpadu i gradjevini, navodi francuska agencija.

Policija je juče saopštila da je u dve velike operacija hapšenja pripadnika mafije u Rimu i regionu Kalabrije na jugu Italije uhapšeno više desetina ljudi povezanih sa mafijaškim nelegalnim aktivnostima.Operacija je sprovedena u prestonici Italije, rimskom predgrađu Ostiji i u regionima Lacija i Kalabrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track