BROD PUN ORUŽJA: Grci uhapsili turske ekstremiste

Borba protiv terorizma

BROD PUN ORUŽJA: Grci uhapsili turske ekstremiste

Planeta -
SAD i Turska stavile su DHKP-C na listu terorističkih organizacija. Pripadnici te partije su od kraja prošle godine izvršili niz smrtonosnih napada na policijske stanice

ANKARA/ATINA - Dva člana jedne turske ekstremističke grupe uhapšena su u grčkim vodama na brodiću, natovarenim oružjem koji je plovio ka Turskoj, izjavio je u Ankari turski ministar unutrašnjih poslova Muamer Guler.

Jedan od te dvojice, Hasan Biber, član je Revolucionarne narodne oslobodilačke partije-Front (DHKP-C), osumnjičene za napad na sedište vladajuće Partije pravde i razvoja (AK) ranije ove godine, rekao je Guler novinarima.

SAD i Turska stavile su DHKP-C na listu terorističkih organizacija. Pripadnici te partije su od kraja prošle godine izvršili niz smrtonosnih napada na policijske stanice, preneo je Rojters.

Grčka obalska straža je potvrdila da je u utorak presrela gumeni čamac, natovaren teškim naoružanjem i eksplozivom u vodama u blizini Turske kod grčkog ostrva Hios.

Tri Grka i tri strana državljana su uhapšeni zbog povezanosti sa tim incidentom, navedeno je u policijskom saopštenju.

Pripadnici grčke antiterorističke službe sprovode dalje istrage, saslušanja svedoka i vrše zaplenu mobilnih telefona, kompjutera i dokumenata širom zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track