ZAŠTITA PODATAKA: Snoudenu ruski poslanici nude posao

Odbegli agent CIA

ZAŠTITA PODATAKA: Snoudenu ruski poslanici nude posao

Planeta -
Kontaktiraću Snoudena već danas kako bi razgovarali o eventualnoj saradnji naveo je Ruslav Gatarov šet radne grupe za poštovanje privatnog života građana

MOSKVA - Ruski poslanici nameravaju da predlože bivšem službeniku obaveštajnih službi SAD Edvardu Snoudenu saradnju na zaštiti ličnih podataka ruskih građana."Kontaktiraću Snoudena već danas kako bi razgovarali o eventualnoj saradnji", izjavio je Ruslav Gatarov, šef radne grupe Saveta Federacije za nadgledanje poštovanja privatnog života građana.Kako je precizirao Gatarov, reč je o saradnji u oblasti "zaštite ličnih podataka".

"Naš zadatak je da otkrijemo slabe tačke u zaštiti ličnih podataka i da ih eliminišemo", dodao je on.Osnivač ruskog Fejsbuka, Vkontakte, Pavel Durov još prošle sedmice je predložio Snoudenu da se pridruži informatičarima koji se bave zaštitom ličnih podataka korisnika te društvene mreže.Snouden koji je od 23. juna bio u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma Šeremetjevo, 1. avgusta je dobio privremeni azil u Rusiji. On je objavio tajne podatke o američkom programu prisluškivanja i nadzora komunikacija širom sveta zbog čega je poslednjih meseci bio u bekstvu.Bela kuća je pojačala zahteve da Snouden bude izručen SAD kako bi se suočio sa optužbama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track