LIGA ŠAMPIONA: Nikšićanin džabalebaroš bez premca u Crnoj Gori!
Foto: Vijesti

Titula u žestokoj konkurenciji

LIGA ŠAMPIONA: Nikšićanin džabalebaroš bez premca u Crnoj Gori!

Planeta -
Nakon 32 sata junačkoga ležanja Nikšićanin Vlado Bajalica, osovojio je „laskavu“ titulu džabalebaroša bez premca i 200 evra nagrade

Nakon skoro 32 sata neprekidnog ležanja Crna Gora je dobila svog novog majstora izležavanja! Nikšićanin Vlado Bajalica, osovojio je „laskavu“ titulu džabalebaroša bez premca i 200 evra nagrade. Do poslednjeg trena, kad se više nije moglo, kako reče zbog dosade, njegov protivnik u finalu, takođe Nikšićanin, Dimitrije Pejović, odlučio je da odustane.

"Jednostavno mi je dosadilo, a čini mi se da sam mogao još“, pravdao se Dimitrije.

Ova titula u Crnoj Gori ravna je najvišem rangu, pa se ovo takmičenje može smatrati nivom lige šampiona! Bitku u ležećem položaju tako je na kraju dobio Vlado. Nagrada od 200 evra, kaže, završiće u kafani.

"Ja sam ovde slučajno i došao. Navodno su me pozvali da nešto radim, a onda se ispostavilo da sve što treba da radim to je da ležim. Pa kad je već bilo tako, onda sam pokazao kako sam dobar radnik“, našalio se Vlado.Testirajući granice ljudske izdržljivosti Vlado se ipak dobro „pomučio“ da dođe do titule, jer su stroga pravila nalgala da se nipošto ne smije ustajati, pa makar i do toaleta.

A "tolaet" je upravo bio i razlog zbog kojeg su uglavnom i svi prethodni učesnici redom odustajali. Neposred pre nikšićkog finala učinio je to i prošlogodišnji pobednik, Podgoričanin Marko Đurović."Bešika me izdala. Nije se moglo više. Atmosefra je za razliku od prošle godine bila slabija, ali je zato konkurencija bila na nivou“, kazao je Marko.

Na drugom po redu takmičenju u izležavanju po kojem su Crnogorci, makar u vicevima, odavno na glasu, učestvovalo je ukupno sedam takmičara iz Nikšića, Podgorice i Tivta. Organizatori najavljuju i sljedeće godine takmičenje u hladovini stogodišnjeg javora, kada Crngorcima na megdan izađu možda i takmičari iz bivših jugoslovenskih republika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track