OBAMA: Moja Mišel je protiv udara na Siriju!
Foto: Reuters

Poverljivo iz Bele kuće

OBAMA: Moja Mišel je protiv udara na Siriju!

Planeta -
Ako pitate Mišel da li želimo da uđemo u još jedan rat odgovor je ne, otkrio predsednik SAD

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama je u nizu TV intervjua priznao da je njegova supruga Mišel Obama protiv plana o vojnoj intervenciji u Siriji za koji se on zalaže ukoliko diplomatska sredstva ne urode plodom, javljaju američki mediji.

"Znate, ako pričate sa članovima sopstvene porodice, ili sa Mišel, oni su vrlo skeptični i nepoverljivi prema bilo kakvoj akciji", rekao je Obama za televiziju PBS.

U intervjuu za NBC on je dodao: "Ako pitate Mišel da li želimo da uđemo u još jedan rat odgovor je ne".

Američki predsednik je, takođe, priznao da nema podršku javnosti za intervenciju u Siriji."I zato shvatam koliko je ta rasprava važna i verujem da ja, kao predsednik ne želim da napravim presedan kao neko ko će delovati bez konsenzusa u situaciji u kojoj ne postoji direktna, iminentna pretnja po našu domovinu ili naše interese u svetu", kazao je Obama za NBC.

On je istakao da će američka administracija prvo iscrpeti sve diplomatske opcije pre nego što se okrene vojnim."Mi ćemo isprobati sva diplomatska sredstva. Iskreno se nadam da ovo može biti rešeno bez vojne intervencije", izjavio je Obama za "Foks njuz".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track