AGRESIVNO PRED POPIS: Uvoze Bošnjake i iz Skandinavije!
Foto: Facebook

Organizovano dovođenje u toku

AGRESIVNO PRED POPIS: Uvoze Bošnjake i iz Skandinavije!

Planeta -
Tako Islamska zajednica u Danskoj, u saradnji s turističkom agencijom "Papalina" iz Sarajeva, organizuje prevoz Bošnjaka iz Danske i Švedske u BiH da bi učestvovali u popisu

BANJALUKA - Uoči popisa stanovništva u BiH, koji treba da bude održan od 1. do 15. oktobra, na delu je agresivna kampanja u kojoj se čak dovoze Bošnjaci iz daleke Skandinavije.

List navodi da su Bošnjačka dijaspora, Islamska zajednica u BiH i političke partije sa sedištem u Sarajevu krenule u agresivnu kampanju pred popis stanovništva, a da bi ostvarili svoje političke ciljeve spremaju se i za organizovano dovoženje Bošnjaka iz drugih zemalja.

Glavna sredstva za "buđenje bošnjačkog patriotizma i nacionalne svesti" uoči popisa su ratni simboli, odnosno znamenje Armije BiH.

Tako Islamska zajednica u Danskoj, u saradnji s turističkom agencijom "Papalina" iz Sarajeva, organizuje prevoz Bošnjaka iz Danske i Švedske u BiH da bi učestvovali u popisu.

Na plakatu objavljenom na fejsbuk stranici "Papaline" navedeno je da će za pripadnike bošnjačke dijaspore 26. septembra i 10. oktobra biti organizovana po dva, a 3. oktobra tri autobusa za prevoz u BiH.

Na plakatu se nalazi i uputstvo da se svi koji se odluče na put u BiH izjasne kao Bošnjaci, a za "koreografiju" je iskorišćen ratni grb Armije RBiH.

Da se radi o organizovanoj kampanji u bošnjačkoj dijaspori dokazuje i tribina posvećena popisu stanovništva u BiH koju je pre nekoliko dana u Torontu organizovao Kongres Bošnjaka Severne Amerike, piše list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track