PLJAČKA: Lopovi podigli 100.000 evra sa bankovnih računa!

Ojadili Austrijske štediše

PLJAČKA: Lopovi podigli 100.000 evra sa bankovnih računa!

Austrija -
Opljačkanim vlasnicima dve banke u Donjoj Austriji saopšteno da je novac pomoću ukradenih PIN kodova podizan u Vijetnamu!

HORN - Sa bankovnih računa dve banke u Donjoj Austriji nestalo je ukupno 100.000 evra. Prevaranti su sa jednog od bankomata i podigli novac koristeći ukradene PIN kodova. Šokiranim vlasnicima pokradenih računa saopšteno je da je novac podignut u Vijetnamu!

Naime u mestu Horn u Donjoj Austriji prevaranti su u potpunosti ispraznili račune 31 osobe. Podignute su maksimalne sume novca, uključujući i dozvoljene minuse onih pojedinaca koji su imali na njih pravo.

Policija sumnja da je ista kriminalna grupa krajem maja sa jednog bankomata u Kremsu,u Donjoj Austriji podizala novaca došavši nekako u posed PIN kodova svih osoba koje su podizale pare na tom bankomatu.

Policija je saopštila da lopovi postave preko tastature bankomata još jednu na kojoj je instaliran magnetni čitač koji kopira podatke sa kartice čim se ona ubaci u bankomat, a minijaturna kamer snima svaki PIN kod. Podaci se onda kopiraju na prazne kartice, a novac se diže putem e-bankinga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track