JOKSIMOVIĆ: Austrija pouzdan partner Srbije na putu ka EU
Foto: Zorana Jevtić

EU integracije

JOKSIMOVIĆ: Austrija pouzdan partner Srbije na putu ka EU

Austrija -
Usvajanje seta reformskih zakona preduslov je za dolazak većeg broja investitora, što je od značaja i za austrijske kompanije, s obzirom da je Austrija prva po investicijama u Srbiji, kaže Joksimović

BEOGRAD - Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je danas, u razgovoru sa političkim direktorom Saveznog ministarstva za Evropu, integracije i međunarodne poslove Austrije Janom Kikertom, da je za Srbiju i njen evropski put izuzetno značajna podrška koju dobija od Austrije kao i sve bolja bilateralna saradnja.

Joksimović je naglasila da Srbija želi da bude prepoznata od strane EU kao ozbiljna i odgovorna država, koja preuzima inicijativu u realizaciji reformi neophodnih za ekonomski oporavak Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije, Joksimović je rekla da je usvajanje seta reformskih zakona preduslov za stvaranje uređenijeg investicionog okvira i dolazak većeg broja investitora, što je od značaja i za austrijske kompanije, s obzirom da je Austrija prva po investicijama u Srbiji.

Govoreći o toku pregovaračkog procesa, Joksimović je rekla da Srbija želi da najvažnija poglavlja budu otvorena u ranoj fazi pregovora, kao i da Srbija očekuje da će poglavlje 32 biti otvoreno u oktobru.

Kikert je naglasio da će Austrija biti pouzdan partner Srbije na putu EU i ocenio da su reforme ključne za ekonomski oporavak Srbije i dolazak stranih investitora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track