Austrijanac kreće biciklom u osvajanje Himalaja!
Foto: REUTERS

Težak izazov

Austrijanac kreće biciklom u osvajanje Himalaja!

Austrija -
Tokom putovanja Curl treba da pređe preko najvišeg prevoja na svetu dostupnog vozilima, koji se nalazi na 5.359 metara nadmorske visine

BEČ - Jakob Curl (Jacob Zurl, 24), biciklista iz Graca i zaljubljenik u ekstremne sportove, namerava da za 48 sati biciklom pređe rutu preko Himalaja, dugačku 530 kilometara. Tokom svog podviga Curl neće spavati, niti praviti pauze.

On će sutra u 13 časova krenuti iz mesta Manali. Kako je planirano, u roku od dva dana trebalo bi da pređe osam etapa i stigne do mesta La. Tokom ovog putovanja Curl treba da pređe preko Kardung La, najvišeg prevoja na svetu dostupnog vozilima, koji se nalazi na 5.359 metara nadmorske visine.

Biciklista kaže da je izazov mnogo teži nego što je očekivao.

"Voziti bicikl na ovako ekstremnim visinama je manje zabavno nego što sam mislio. Ovakvi izazovi su psihički i fizički veoma zahtevni, toliko da sam čak počeo da sumnjam u svoje mogućnosti“, izjavio je Curl.

On je 2012. godine oborio svetski visinski rekord, dok je ove godine odneo pobedu na biciklističkom ultra-maratonu "Gloknerman“ (Glockernman).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track