PROVOKACIJA: Okačili svinjsku glavu na muslimansku školu!
Foto: Tviter

Na meti bečkih antimuslimana

PROVOKACIJA: Okačili svinjsku glavu na muslimansku školu!

Austrija -
Nepoznati počinioci ostavili su pečenu svinjsku glavu na gradilištu prve škole za muslimanske sveštenike koja se gradi u 11. bečkoj opštini

BEČ - Na gradilištu na kome bi za nekoliko meseci trebalo da osvane prva škola za muslimanske sveštenike „Imam Hatip Schule“, pronađena je pečena svinjska glava. Nepoznati počinioci montirali su glavu na jednu od skela, a policija istražuje detalje incidenta.

Kulturni centar Wien-Simmering, u 11. bečkoj opštini, u okviru koga će uskoro biti otvorena prva škola za muslimanske sveštenike, postao je meta napada antimuslimanski orijentisanih pojedinaca ili grupe. Budući da svinje u muslimanskoj religiji važe za nečiste životinje, policija polazi od toga da je ovaj napad bio motivisan verskom mržnjom.

Još od objavljivanja planova za izgradnju muslimanske gimnazije u Beču dolazilo je do čestih razmirica i protesta u ovoj opštini. Predsednica 11. opštine, Renate Angerer (SPÖ) osudila je ovaj potez i zatražila od nadležnih da istraže slučaj.

Iako je Služba za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma već započela istragu, počinioci će moći da budu kažnjeni samo ukoliko policija dokaže namernu surovost prema životinjama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track