SKANDAL U ZATVORU: Direktor mobilnim snimao međunožje koleginice!

Prijavili ga ministru pravde

SKANDAL U ZATVORU: Direktor mobilnim snimao međunožje koleginice!

Austrija -
Direktor konstantno krši zakone. Da je u pitanju zaposleni sa manjom funkcijom, već bi bio otpušten. Zahtevam jednake kazne za sve, bez obzira na pol i funkciju, izjavio je sindikalac Albin Sima

BEČ - Direktor jednog za sada neimenovanog austrijskog zatvora iskoristio je priliku da ispod stola napravi fotografiju međunožja jedne koleginice. Psiholog ove ustanove, čije su noge i gaćice završile na direktorovom telefonu, podnela je prijavu nadležnoj službi na poslu, ali je odbijena, pa se umešao sindikat, koji je o ovome pismenim puta obavestio ministra pravde Volfganga Brandštetera (Wolfgang Brandstetter, ÖVP)

Zaposlenoj tokom sastanka sa direktorom nije dugo trebalo da shvati o čemu je reč, pošto je on jedno vreme držao mobilni ispod stola. Istog dana požalila se službi za osiguravanje jednakog tretmana zaposlenih. Osim žalbe, žena je podnela i prijavu zbog seksualnog uznemiravanja. Međutim, budući da niko nije reagovao na bahato ponašanje direktora, sada se u slučaj uključio sindikat.

"Direktor konstantno krši zakone. Da je u pitanju zaposleni sa manjom funkcijom, već bi bio otpušten. Zahtevam jednake kazne za sve, bez obzira na pol i funkciju“, izjavio je sindikalac Albin Sima (Albin Simma).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track