GUDENUS: Zbog sankcija Rusiji preti nam još veća nezaposlenost!
Foto: Fpo

Oštra kritika bečke vlasti

GUDENUS: Zbog sankcija Rusiji preti nam još veća nezaposlenost!

Austrija -
Zahtevam od gradske ministarke privrede Renate Brauner da odmah deluje pre nego što bude kasno. Mora se doneti paket mera kako bi se trgovcima kompenzovao gubitak, kaže Gudenus

BEČ - U Beču ima 130.000 nezaposlenih. Od Drugog Svetskog rata do danas, nikad u austrijskom glavnom gradu nije bio veći procenat ljudi bez stalnog zaposlenja koji traže posao, kaže Johan Gudenus (Johann Gudenus), predsednik odborničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPÖ) u bečkoj Gradskoj skupštini.

Gudenus je to izjavio kritikujući spoljnu politiku Austrije, koja se pridružila EU u uvođenju još jačih sankcija Rusiji zbog konflikta u Ukrajini.

"Najnovije pooštravanje sankcija Rusiji i posledice koje će zbog toga imati Austrija, dovešće do još veće nezaposlenosti u Beču“, izjavio je danas Gudenus.

Bečki trgovci vide manje ruskih turista u svojim radnjama i osećaju veliki pad potražnje ruskih gostiju. Ako pada promet, poslodavci moraju da štede, u prvom redu na radnoj snazi, podseća Gudenus.

"Zahtevam od gradske ministarke privrede Renate Brauner da odmah deluje pre nego što opet bude kasno. Mora se doneti paket mera kako bi se trgovcima kompenzovao gubitak, kaže Gudenus.

On smatra da se, između ostalog, mora sprečiti da preduzeća iz Beča presele svoje poslovanje u inostranstvo, da iz drugih država nastave poslovanje sa Rusijom.

"Braunerova mora da deluje. To je čorba koju su skuvali ’drugovi’ (crveni, socijaldemokrati, nap.). Kancelar Fajman (Werner Faymann, SPÖ) lično je dao svoj glas najnovijim sankcijama Rusiji. Sada crveni moraju da kusaju tu čorbu, ali, molim, ne na račun Bečlijki i Bečlija“, upozorava Gudenus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track