U GROBU SE PREVRĆU: Pogrebnik optužio grobara da kopa plitke rake!
Foto: Argiva Grada Lakirhena

SVE PO STANDARDU

U GROBU SE PREVRĆU: Pogrebnik optužio grobara da kopa plitke rake!

Austrija -
„Dubina rake je zakonom propisana i siguran sam da veliki broj preminulih počiva u mnogo bliže nego što je dozvoljeno“, ozlojeđeno tvrdi pogrebnik Peter Huemer

LAKIRHEN - U gornjeaustrijskom selu Lakrhen (Laakirchen) već duže vreme ratuju jedan pogrebnik i grobar. Naime Peter Huemer optužio je Manfreda Lajtnera (Manfred Leitner) da nije iskopao dovoljno duboke rake. Posle žestoke svađe koja umali nije završila i tučom, u slučaj su se uključile i nadležne službe i odlučile da premere novoiskopane rake.

Huemer, dugogodišnji radnik jednog pogrebnog preduzeća pobunio se protiv lokalnog grobara jer njegove rake navodno nisu po propisanim standardima.

„Dubina rake je zakonom propisana i iznosi 1,60 metara. Siguran sam da veliki broj preminulih počiva mnogo bliže površini nego što je dozvoljeno“, ozlojeđeno je izjavio pogrebnik austrijskom portalu ORF.at.

Prozvani grobar nije želeo da komentariše ove optužbe jer, kako kaže, ne želi da putem medija ratuje sa bilo kim. Nakon pogrebnikove žalbe nadležna gradska služba je premerila novoiskopane rake.

Gradonačelnik Anton Holclajtner (Anton Holzleithner) potvrdio je da su proverili dubinu iskopanih raka i da potvrdio da je jedna od raka zaista bila plića nego što bi trebalo, kao da je moguće da ovakvih grobova ima i više ali je to nemoguće proveriti pošto su u njima već pokopani pokojnici!

Međutim uskoro će ovim svađama doći kraj jer pogrebnik uskoro ide u penziju, a grobar planira da promeni profesiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track